16 Ocak 2014 Perşembe

İRMİK HELVASI 2

İRMİK HELVASI Malzemeler: 2 su bardagı irmik 1,5 su bardagı toz şeker 1,5 su bardağı süt 2 su bardağı kaynamış su 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı Yapılışı: Tencerede tereyağını eritelim. irmiği ekleyelim. İrmiğin rengi değişene kadar yaklaşık dakika kısık ateşte kavuralım. kaynar su ve sütü irmiğe ekleyelim. tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim.suyunu çekince şekerini ekleyelim karıştırarak şekeri eritelim ve kalan suyunuda karıştırarak çektirelim. Kavrulmuş fstıkları ilave edelim. 10 -15 dakika dinlendirelim. tarçın serperek sıcak servis yapalım.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...