SEBZELİ, BİBERLİ JÜLYEN ET SOTE
Malzemeler:
500 gr yağsız dana eti ( jülyen doğranmış)
1 adet kırmızı salçalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet küçük boy soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
Tuz, kekik, karabiber
Yapılışı:
Etler yıkanıp kapaklı bir tavaya alınır en küçük ocakta en kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biberlerin çekirdekleri çıkarılarak uzun ince doğranır
. Kabak ve havuç soyularak uzun ince doğranır . Soğanlar piyazlık doğranır.
Etler pişince tavaya 2 kaşık zeytinyağı ve salçalar eklenir. Salçalar biraz kavrulunca soğanları ve 2 dakika sonra biberleri ve kabakları ekliyoruz.
Yarım bardak kaynamış su ekliyoruz. Kısık ateşte sebzeler pişene kadar 10-15 dakika pişiriyoruz. Altını kapatıp baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder