TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBA
TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBA |
Malzemeler:
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşilbiber
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım haşlanmış tavuk göğsü veya bir adet baget
2 kaşık zeytinyağı
3 kaşık tavuksuyu
2 kaşık su
Tuz, karabiber, limon
1 çay bardağı tel şehriye
Yapılışı:
Soğan ve biber ince doğranarak tencereye alınır. Zeytinyağı
eklenerek kavrulur. İnce doğranmış veya rendelenmiş domates ve salça eklenerek
pişirilir. 3 bardak tavuk suyu ve 2 bardak su eklenerek kaynatılır. Tavuk
etleri didiklenerek kaynayan suya eklenir. Şehriye ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek şehriyeler
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Taze çekilmiş karabiber ve limon ile sıcak
servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder