"Benim Soframda..." adlı yemek blogumuzda yer alan bütün yemek tarifleri, ölçüleri güvenilir, denenmiş tariflerdir. Türk ve Dünya mutfağından harika lezzetler "Benim Soframda..."
20 Aralık 2012 Perşembe
PORTAKALLI REVANİ
PORTAKALLI REVANİ
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbetini ocağa koyarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu koyup altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Portakalları rendenin ince kısmından sadece turuncu bölümleri gelecek şekilde rendeliyoruz.
Yumurta ve yarım bardak şekeri mikserle çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağı ekliyoruz. Tekrar çırpıp unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. İrmiği de ekleyip tekrar karıştırıyoruz. En son rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip karıştırıyoruz.
Yağlanmış tepsiye hamuru döküp
altı üstü kızarana kadar 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen keki kesiyoruz.
Hamur ılık şerbet ılıktan biraz daha soğuk olacak şekilde şerbeti keke döküyoruz.Şerbetini çekip soğuyunca Hindistan cevizi, kaymak veya ceviz, fındık serpiştirerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder