PATLICANLI YOĞURT ÇORBASI |
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 adet közlenmiş patlıcan
1,5 su bardağı yoğurt
1 kaşık un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
İsteğe göre et suyu veya su
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenerek ince ince doğranır. Buğday haşlanır. Tencerede patlıcan ve buğday birleştirilir. Üzerini bir miktar geçecek kadar su eklenerek kaynatılır.
Genişçe bir kasede un, yumurta, yoğurt ve bir bardak su çırpma teli ile iyice çırpılır.
Kaynayan çorbadan kepçeyle yoğurtlu karışıma sıcak su eklenerek ısıları dengelenir. Daha sonra yoğurtlu karışım yavaşça tencereye dökülür ve tencere devamlı karıştırılır. Bir bardakta su eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 3-4 dakika pişirilir. Gerekirse bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.Tavaya yağ alınarak ısıtılır. Nane ve toz biber eklenerek çorbanın üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder