"Benim Soframda..." adlı yemek blogumuzda yer alan bütün yemek tarifleri, ölçüleri güvenilir, denenmiş tariflerdir. Türk ve Dünya mutfağından harika lezzetler "Benim Soframda..."
16 Ocak 2014 Perşembe
İRMİK HELVASI 2
İRMİK HELVASI
Malzemeler:
2 su bardagı irmik
1,5 su bardagı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı kaynamış su
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
Yapılışı:
Tencerede tereyağını eritelim. irmiği ekleyelim. İrmiğin rengi değişene kadar yaklaşık dakika kısık ateşte kavuralım. kaynar su ve sütü irmiğe ekleyelim. tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim.suyunu çekince şekerini ekleyelim karıştırarak şekeri eritelim ve kalan suyunuda karıştırarak çektirelim. Kavrulmuş fstıkları ilave edelim. 10 -15 dakika dinlendirelim. tarçın serperek sıcak servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder