ŞEHRİYELİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
ŞEHRİYELİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI |
MaIzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel Şehriye
1 adet kuru soğan
1 adet carliston biber
1 çorba kaşığı Salça
Tuz
Su
Yapılışı:
Soganlar küp küp doğranip tencereye alınır.
Biberler ince doğranarak yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte soğanlara
eklenir. Tel sehriyelerde eklenerek şehriyeler pembelesene kadar kavrulur. Bulgur
mercimek ve salça eklenerek bir kac dakika daha kavrulur. Tuz ve üzerini
geçecek kadar kaynamis su eklenir. Alti
kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Kağıt havlu kapatılarak demlendirilir.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder