KİRPİ KURABİYE
KİRPİ KURABİYE |
Malzemeler:
150 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Damla çikolata
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve
diğer malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartılarak ucu sivri olacak şekilde elinizle şekillendirin. Gözleri
için biraz boşluk bırakarak makasla kirpinin dikenlerini kesin.
Göz yerlerine
birer tane damla çikolata koyun. Önceden ısıtı|mış (160 derece) fırında üzeri
pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder