MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MISIR GEVREKLİ KURABİYE |
Malzemeler:
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
3,5 bardak un
1 su bardağı mısır gevreği
1 yumurta beyazı
Yapılışı:
Yumuşatılmış tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarıları, şeker,
vanilya, kabartma tozu ve un bir kaba alınarak yoğurulur. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır. Yumurta akına ve küçültülmüş
mısır gevreğine bulanarak tepsiye dizilir .
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
20-25 dakika pişirilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder