26 Nisan 2012 Perşembe

AY ÇÖREĞİ


AY ÇÖREĞİ




Malzemeler :
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yumurta akı
Su
İç  Harcı:
3-4 dilim kek  (ben iki gün önce yaptığım keki kullandım)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Unu kabımıza alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı ve sütü ortasına koyup çözüyoruz. Sıvıyağ, şeker, yumurta akı ve biraz su katıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat kadar dinlendiriyoruz.


 Hamur dinlenirken içini hazırlayalım.
Kek dilimlerini robottan çekerek inceltiyoruz. İçine kuru üzüm, ceviz, pudra şekeri ve sütü koyup karıştırıyoruz.

Hamurdan parçalar kopartarak oval şeklinde açıyoruz. İç harcımızı içine sürüyoruz. Uçlarını birleştirerek ay şekli veriyoruz. 


Üzerine yumurta sürerek altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...