PATATESLİ GÖZLEME
Malzemeler:
Yufka
Haşlanmış patates
Kırmızı toz biber, tuz, maydanoz
Yapılışı
Haşlanmış patatesleri iyice eziyoruz. Tuz, kırmızı toz biber ve ince doğranmış maydanoz ile karıştırarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Hazır yufkayı dörde bölüyoruz. İç harcından koyarak kare şeklinde katlıyoruz. ( siz daha büyükte yapabilirsiniz. Ben tavaya sığsın ve yemesi kolay olsun diye küçük yapıyorum). Teflon tavanın dibine bir damla yağ sürerek gözlemelerimizi pişiriyoruz.
Not: Ben 4-5 adet yufkadan yapıp tek tek streç film ile kaplayarak dondurucuya koyuyorum. Okula gitmeden kahvaltıda oğluma pişiriyorum. Çok pratik oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder