EKŞİLİ SEBZE ÇORBASI
EKŞİLİ SEBZE ÇORBASI |
Malzemeler:
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 kerevizin yeşil yaprakları
4-5 adet taze fasulye
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
Tuz
su
Yapılışı:
Soğan tavla zarı
şeklinde doğranarak tencereye alınır. Zeytinyağı eklenerek kavrulur. Taze
fasulyeler çok ince doğranarak eklenir. Havuç ve patates küp küp doğranarak
eklenir. Kereviz yaprakları ince kıyılarak eklenir. Nohut ve mısır eklenerek
birkaç kez çevrilir. Sebzelerin üstünü 3 parmak geçene kadar sıcak su eklenerek
sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Un bir kaseye alınır. Limon suyu eklenir.
Tenceredeki çorbadan sıcak su alınarak unlu limonlu karışıma eklenerek un
inceltilir. Unlu karışım çorbaya yavaş yavaş eklenerek kaynayana kadar
karıştırılır. Tuz eklenip sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder