ENGİNARLI PİLAV
ENGİNARLI PİLAV |
Malzemeler:
4 adet enginar
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
5-6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
¾ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Pirinçler ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkayıp
süzülür. Soğan, küp doğranmış enginar
tencereye alınır. Zeytinyağı ilave edilerek yumuşayana kadar sotelenir. Pirinçler ilave edilerek birkaç dakika pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.
İri doğranmış taze soğanlar ve ince doğranmış dere otları eklenir.
Tuz ve şeker
eklenir. Birkaç kere çevrilir. 3,5 su bardağı kaynamış su eklenir kısık ateşte
suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dakika demlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder