POĞAÇA KEKİ
POĞAÇA KEKİ |
Geçen gün canım poğaça istedi hamuru hazırladım fakat tek
tek yapmaya üşendim bende kek kalıbında pişirdin gayette güzel oldu. Adını da
poğaça keki koydum. Tavsiye edilir.
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
iç malzemesi:
yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
tuz,karabiber
yumurta sarısı
susam
Yapılışı:
Süt ılıtılır ve
yoğurma kabına alarak maya ve şeker eklenir. Diğer malzemelerde eklenerek
yumuşak bir hamur hazırlanır. İki katı olana kadar sıcak bir yerde
mayalandırılır. İç malzemesi hazırlanır. Ben ıspanak kullandım bir baş soğanı
ince doğrayıp yarım kilo ıspanakla kavurdum tuz ve karabiberle tatlandırın siz
peynir, kıyma, patates gibi malzemelerde kullanabilirsiniz. Kek kalıbı
yağlanır. Hamuru iki parçaya bölüp elimizle yarısını kek kalıbının altına
döşenir araya iç malzemeyi koyup hamurun kalan yarısında üzerine döşenir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder