ZEYTİNYAĞLI BAKLA
ZEYTİNYAĞLI BAKLA |
Malzemeler
Yarım kilo bakla
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 su bardağı sıcak su
4 dal dere otu
Yapılışı:
Baklaların uçlarını bıçakla kesip temizleyin. Yıkayıp süzün ve
kararmaması için un ve yarım limonun suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin.
Soğanı
ve sarımsakları soyun. Yağı tencerede ısıtıp ince doğranmış soğan ve sarımsakları
soteleyin. Baklaları süzüp tencereye ilave edin. Karıştırıp iki dakika daha
soteleyin.
'Üzerine şekeri ve tuzu serpip sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını
kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin
. Kapağı kapaIı olarak soğumaya bırakın. Üzerini dereotu ile süsleyip
dilerseniz sarımsakIı yoğurtla servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder