MAYALI AY ÇÖREĞi
MAYALI AY ÇÖREĞi |
MalzemeIer :
Hamuru için
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi
peynir
maydanoz
Üzeri için
Yumurta Sarısı
Çörek otu
Yapılışı
Süt ısıtıIır. Yoğurma kabına alınır. Maya sütün içinde eritilir. Sıvı
yağ, un, tuz eklenerek yoğrulur. 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır. Peynir ve
Maydanoz karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Hamur iki kat olunca mandalina
büyüklüğünde parçalar kopartılarak elle açılır.ortasına peynirli harçtan
koyulur.
iki ağzı birleştirilerek kapatılır Uçlarından içeri doğru kıvrılarak ay
şekli verilir. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek
180 derecede altı
üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder