8 Ekim 2012 Pazartesi

DANA STROGONOF


DANA STROGONOF

DANA STROGONOF



Malzemeler:
Yarım kilo antrikot veya bonfile
400 gr mantar
2 orta boy soğan
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
1 tutam maydanoz
2 tatlı kaşığı sirke
Tuz. Taze çekilmiş karabiber
200 ml hazır krema
Yapılışı:
Etleri uzun ince jülyen doğrayın veya doğranmış alın. Mantarları temizleyip uzun ince dilimler halinde doğrayalım. Etleri tencereye alıp yağın yarısını ekleyelim ve kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Küp doğranmış soğanları, mantarları ve sirkeyi ve yağın kalan kısmını bir tavaya alalım. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.

 Etler sadece yağı ile kalınca içine mantarlı harcı, tuzu ve karabiberi, kremayı ilave ederek birkaç dakika daha pişiriyoruz. Ateşten aldıktan sonra servis yaparken ince doğranmış maydanoz ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...