19 Temmuz 2012 Perşembe

YOĞURTLU PATATES TOPLARI


YOĞURTLU PATATES TOPLARI
                                                YOĞURTLU PATATES TOPLARI



Malzemeler:
1 kg patates
Yarım demet dereotu
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Rendelenir, püre haline getirilir. Dereotları ince kıyılarak patateslere karıştırılır. Tuz ve az karabiber eklenerek yoğrulur.  Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp içi oyularak top şekli verilir.

 Ayrı bir kapta sarımsak tuzla dövülerek yoğurda karıştırılır. Yoğurtlu karışım bir çay kaşığı ile ortası oyuk patates toplarının içine doldurulur. Üzerine pul biber serpiştirilerek soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...