14 Eylül 2012 Cuma

PERDE PİLAVI

PERDE PİLAVI

PERDE PİLAVI

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 çay bardağı tatlı badem
2 çorba kaşığı şam fıstığı
Yarım fincan sıvıyağ
3 haşlanmış tavuk baget veya 1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1,5 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı su
Hamuru için:
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
Kalıbı yağlamak için margarin
3 su bardağı un
Yapılışı:
Hamur için yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, un, sütü iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve kabukları temizlenmiş bademleri ekleyip kavurun. Didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip sotelemeye devam edin. Yıkanıp süzülmüş pirinç, kuşüzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin.

Tavuk suyu ve suyu ekleyip ksık ateşte pişmeye bırakın. Kalıpları margarinle yağlayın. Üzerine ve etrafına ortadan bölünmüş bademleri yapıştırın.

 Yufka için hazırladığımız hamuru 5 parçaya bölüp hamuru açın. Kenarları dışarı çıkacak şekilde yerleştirin. Soğuyan pilavı ortasına doldurup,

 kenarlardan sarkan kısımları üzerine kapatın. Üzerine bir fırça yardımı ile sıvı yağ sürün.

 Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

 Servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...