8 Ekim 2012 Pazartesi

HAVUÇLU KURABİYE


HAVUÇLU KURABİYE
HAVUÇLU KURABİYE



Malzemeler:
150 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
2,5- 3 bardak un
Ara dolgu için:
Yarım kg havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Derin bir kaba hamur için gerekli malzemeleri alıp iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Havuçları rendeleyip tavaya alın. 2-3 dakika orta ateşte soteleyin. Toz şekeri ekleyin. Şeker eriyip havuç yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan harcı süzgeçe alıp süzülmesini sağlayın. Tabağa kağıt havlu serip kalan suyunun da emilmesini sağlayın. Havucu bir kaseye alıp ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. Hamuru unladığınız tezgaha alıp merdane yardımı ile yarım parmak kalınlığında açın. Üzerine havuçlu harçtan serip

rulo şeklinde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...