24 Mayıs 2012 Perşembe

İRMİK HELVASI


İRMİK HELVASI



Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı
1 kahve fincanı dolma fıstığı
1 kahve fincanı gül suyu (isteğe göre )
Yapılışı:
Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte 40 dakika yağsız olarak kavuralım.40 dk. Sonra tencereye şekeri, soğuk suyu, sütü, gülsuyunu, yağı ilave edip karıştıralım.

 Şeker eriyip kaynamaya başlayınca, kapağını kapatıp çok kısık ateşte 20 dk. Pişirelim. Bir tavaya bir çorba kaşığı sıvıyağla, fıstıkları koyalım. Fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım.

 Helvaya fıstıkları da ilave edip harmanlayalım. Helvayı ateşten indirip bir tepsiye dökelim. Tarçın ve şeker dökerek servis edelim.

Not: Bu ölçüler Ayşe Tüterin tarifinden . Ben yaptım güzel oldu. Tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...