24 Kasım 2012 Cumartesi

FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR


 FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR

FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR



Malzemeler:
1 adet karnabahar
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
Zeytinyağı
2  tatlı kaşığı salça
Tuz, su
Yapılışı:
Karnıbaharlar çiçeklerine ayrılıp yıkanır.

 Kıyma tencereye alınarak zeytinyağı eklenir ve kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranarak kıymaya eklenir. Salçada eklenerek kavrulur. Patatesler iri iri doğranır. Havuçlar doğranır. Karnıbaharlar, havuçlar ve patatesler eklenerek bir süre çevrilir. 2 bardak kaynamış su ve tuz eklenerek sebzeler yarı pişirilir. Daha sonra karnıbaharlar tencereden fırın kabına alınır.

 Fırında üstü hafif kızarana ve sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...