18 Kasım 2012 Pazar

HÜNKAR BEĞENDİ


HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKAR BEĞENDİ



Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı kaynamış su
Tuz
4 adet közlenmiş patlıcan
2 kaşık un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
 Yapılışı:
Etler tencereye alınır. Sıvıyağ eklenerek kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Soğan zar şeklinde doğranarak pişen etlere eklenir. Biber ve domatesler doğranarak etlere eklenir.

 Salça bir kasede 2 çay bardağı kaynamış su ile inceltilerek etlere eklenir. Salça ile beraber 10 dk kadar pişirilir.
Beğendi : Teflon tavada yarım çay bardağı sıvıyağ ile un biraz kavrulur.

Közlenmiş ve ince ince doğranmış patlıcanlar eklenerek birkaç dakika daha kavrulur. Bir bardak soğuk süt ve tuz eklenerek süt çekene kadar devamlı karıştırılır.

 Servis tabağına önce beğendi koyulur ortası açılarak ortasına etler koyulur servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...