17 Temmuz 2012 Salı

VİŞNE KREMALI İRMİK TATLISI


VİŞNE KREMALI İRMİK TATLISI

                                                           VİŞNE KREMALI İRMİK TATLISI



Malzemeler:
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Vişne kreması:
3 su bardağı vişne suyu
4 kaşık toz şeker
4 kaşık nişasta
Yapılışı:
Süt ve yumurta mikserle çırpılır. Şeker, irmik, vanilya eklenerek bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak koyu kıvama gelene kadar pişirilir. Altı kapatılınca margarin eklenir. Margarin eriyince sudan geçirilmiş (yapışmaması için ) borcama dökülür. İrmikli tatlı soğurken vişne kremasını pişiriyoruz. Vişne suyu bir tencereye alınır. Nişasta ve şeker eklenir. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. İrmikli tatlının üstüne dökülür.

 Buzdolabında soğutulur. Dilimleyip servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...