8 Ekim 2012 Pazartesi

POĞAÇA


POĞAÇA

                                                                    POĞAÇA




Malzemeler:
Yarım paket margarin (125 gr)
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 bardak un
İç malzeme:
2 büyük haşlanmış patates
Bir tutam taze veya kurutulmuş dereotu
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yapılışı:
Margarini eritip ılıtın. 1 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, sıvıyağ, yoğurt, eritilmiş margarin, karbonat ve tuzu ekleyip yoğurun. Nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Kıyılmış dereotu, tuz ve çörekotunu ekleyerek karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar iç malzemeden yerleştirip oval şekilde kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün. Susam serpiştirin.

 Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...