13 Ağustos 2013 Salı

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MISIR GEVREKLİ KURABİYE


Malzemeler:
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
3,5 bardak un
1 su bardağı mısır gevreği
1 yumurta beyazı
Yapılışı:
Yumuşatılmış tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarıları, şeker, vanilya, kabartma tozu ve un bir kaba alınarak yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır. Yumurta akına ve küçültülmüş mısır gevreğine bulanarak tepsiye dizilir .  

 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...