12 Ağustos 2013 Pazartesi

KİRPİ KURABİYE

KİRPİ KURABİYE
KİRPİ KURABİYE


Malzemeler:
150 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Damla çikolata
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak ucu sivri olacak şekilde elinizle şekillendirin. Gözleri için biraz boşluk bırakarak makasla kirpinin dikenlerini kesin. 


Göz yerlerine birer tane damla çikolata koyun. Önceden ısıtı|mış (160 derece) fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...