12 Ağustos 2013 Pazartesi

ŞEHRİYELİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

ŞEHRİYELİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
ŞEHRİYELİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MaIzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel Şehriye
1 adet kuru soğan
1 adet carliston biber
1 çorba kaşığı Salça
Tuz
Su
Yapılışı:
Soganlar küp küp doğranip tencereye alınır. Biberler ince doğranarak yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte soğanlara eklenir. Tel sehriyelerde eklenerek şehriyeler pembelesene kadar kavrulur. Bulgur mercimek ve salça eklenerek bir kac dakika daha kavrulur. Tuz ve üzerini geçecek kadar kaynamis su eklenir.  Alti kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Kağıt havlu kapatılarak demlendirilir.

Afiyet  Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...