6 Ağustos 2012 Pazartesi

FIRINDA İZMİR KÖFTE





Malzemeler:
500 gr kıyma
1 soğan
Tuz, kimyon, kekik, karabiber
1 yumurta
Galeta unu veya bayat ekmek içi
3 adet patates
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Kıyma, yumurta, baharatlar ve ekmek içi yoğrularak köfte hazırlanır. Köftelere uzun şekil verilerek kızartılır kağıt havlu üzerine alınır. Patatesler soyulup uzun ve kalın doğranarak kızartılır.
 Tepsiye köfteler ve patatesler dizilir. Yeşil biberler ortadan kesilerek köftelerin üzerine dizilir. Domatesler rendelenir. Köfte ve patateslerin üzerine dökülür. Tuz ve 1 bardak su bardak kaynamış suda ezilmiş salça eklenerek folyo kağıt ile üstü kapatılır. 200 dereceye ayarlı fırında20 dk. pişirilir. Üzeri açılarak 10 dk kızartılır.

 Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...