5 Ağustos 2012 Pazar

HAMUR ÇORBASI


HAMUR ÇORBASI



Malzemeler:
1 yumurta
1,5 bardak un
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
 8  bardak Su
 500 gr Yoğurt
Yapılışı:
Geniş bir kaseye yumurta kırılır. Su ve tuz eklenerek inceltilir. Un eklenerek sert bir hamur yapılır. Hamur üstü kapatılarak 15-20 dakika dinlendirilir. Unlu zeminde hamur 2 mm kalınlığında açılır. 1 cm genişliğinde şeritler kesilir

. Daha sonra şeritler enine kesilerek küçük kareler oluşturulur. Un serpilmiş bir tepsiye alınır.sallanarak her tarafları unlanır.

 Tencereye 7 bardak su koyularak kaynatılır. Hamurlar tencereye katılarak yumuşayana kadar haşlanır. Geniş bir kaseye yarım kilo yoğurt koyularak çırpılır. İçine kaynayan hamurların suyundan yavaş yavaş eklenerek ısıları eşitlenir. Tencereye 1 bardak soğuk su eklenir daha sonra yoğurtlu karışım dökülerek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlarınca altı kısılırak 5 dakika pişirilir. Küçük bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ısıtılır. 1çay kaşığı nane ve pul biber eklenir. Çorbalar kaselere bölünür üzerine kırmızı yağ gezdirilir.

Afiyet olsun.
Not: Çorba unlu olduğu için soğuduğunda katılaşacaktır. Tekrar ısıtırken biraz su ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...