1 Ağustos 2012 Çarşamba

PEYNİR LOKMASI


PEYNİR LOKMASI


Malzemeler:
750 gr tatlı lor peyniri
1 yumurta
Un
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Lor peynirinin varsa suyu süzülüp geniş bir kaba alınır. Yumurtalar kırılarak karıştırılır. Bir çay kaşığı tuz eklenir. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklenir. Hamur güzelce yoğrulur. Elinizle yuvarlayarak uzun rulo şekli verilir. Lokmalar şeklinde kesilir.

 Sıvıyağ kızdırılır. Lokma hamurları eklenerek altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartılır.

 Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alınır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...