31 Mart 2013 Pazar

EKŞİLİ SEBZE ÇORBASI


EKŞİLİ SEBZE ÇORBASI
EKŞİLİ SEBZE ÇORBASI


Malzemeler:
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 kerevizin yeşil yaprakları
4-5 adet taze fasulye
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
Tuz
su 
Yapılışı:
 Soğan tavla zarı şeklinde doğranarak tencereye alınır. Zeytinyağı eklenerek kavrulur. Taze fasulyeler çok ince doğranarak eklenir. Havuç ve patates küp küp doğranarak eklenir. Kereviz yaprakları ince kıyılarak eklenir. Nohut ve mısır eklenerek birkaç kez çevrilir. Sebzelerin üstünü 3 parmak geçene kadar sıcak su eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Un bir kaseye alınır. Limon suyu eklenir. Tenceredeki çorbadan sıcak su alınarak unlu limonlu karışıma eklenerek un inceltilir. Unlu karışım çorbaya yavaş yavaş eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Tuz eklenip sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...