DIZMANA
Malzemeler:
2 adet hazır ekmek hamuru
Peynir maydanoz
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
Sıvıyağ
Yapılışı:
Hazır ekmek hamuru unlu zeminde uzun ince bir şekilde
açılır. Maydanoz ince doğranıp peynirle karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
Açtığımız hamurun uç kısmına boydan boya peynirli harç koyulur.
Hamur rulo
şeklinde sarılır. Bir bıçakla hamur küçük parçalar halinde doğranır. Fırın
tepsisi yağlanır. Bir kaseye sıvıyağ koyulur. Kestiğimiz hamur parçaların her
iki tarafı kasedeki sıvı yağa batırılır veya bir fırça ile hamur parçalarının
iki tarafına sıvıyağ sürülerek tepside yan yana bitişik bir şekilde
dizilir.
(hamur parçalarının iki tarafını yağladığımız için piştikten sonra
birbirinden kolaylıkla ayrılacaklar. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Ayrı
bir kapta 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt karıştırılarak hamurun üzerine yayılır.
Çörek otu serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar
pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
En kolay dizmana tarifini vermissiniz tesekkurler
Yorum Gönder