KÖY PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane salçalık kırmızıbiber
1 tane çarliston biber
1 tane soğan
3 tane domates
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Kuru fesleğen
Taze nane
Yapılışı:
Bulgur yıkanır, süzülür. Soğan zar şeklinde doğranarak tencereye alınır. Zeytinyağı eklenerek soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Küp doğranmış kırmızıbiber ve çarliston biber eklenerek kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesler biraz pişince bulgurlar eklenir. 5 dakika karıştırılarak kavrulur. 2,5 bardak kaynamış su eklenir. Tuz ve 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen katılıp karıştırılır. Tencerenin altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu bitince altı kapatılıp üzerine kağıt havlu koyulup kapağı kapatılır ve 10 dakika dinlendirilir. Servis tabağına alınca üzeri taze nane yaprakları ile süslenir.
Not: Domates yeterli değil derseniz salça da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder