PAMUK POĞAÇA
Malzemeler:
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı şeker
Alabildiği kadar un
Peynir
Maydanoz
Dereotu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Süt ısıtılır. Ilık süt ve yaş maya çözülür sıvıyağ, şeker,
tuz ve un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalanınca, hamurdan parçalar kopartıyoruz. İç harcı koyarak poğaça
şekli veriyoruz. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta
sarısı sürüyoruz. Çok ince kıyılmış dereotu serpiştiriyoruz. Dereotları
yanmasın diye fırça ile dereotlarının üzerine sıvıyağ sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış
fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Dereotu yerine susam veya çörek otu da serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder