8 Aralık 2012 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ
ARNAVUT CİĞERİ



 Malzemeler:
 1 adet kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
2 kaşık un
1 şişe soda
1 çay kaşığı pul biber
 Kızartmak için sıvıyağ
3-4 adet patates
 Kuru soğan
Domates
 Tuz, kekik
Yapılışı:
 Ciğerleri derin bir kaba alıyoruz. Sodayı ciğerlerin üzerine dökerek buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızartıyoruz. Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ve sumak ile ovalıyoruz. Domatesleri ince ince dilimliyoruz. Geniş bir kasede 2 kaşık un, pul biber ve tuzu karıştırıyoruz. Ciğerleri süzgeçten geçirip una buluyoruz.

 Bol sıvı yağda kızartıp

patates, soğan ve domates ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...