![]() |
| ARNAVUT CİĞERİ |
Malzemeler:
1 adet kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
2 kaşık un
1 şişe soda
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
3-4 adet patates
Kuru soğan
Domates
Tuz, kekik
Yapılışı:
Ciğerleri derin bir kaba alıyoruz. Sodayı ciğerlerin üzerine dökerek buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızartıyoruz. Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ve sumak ile ovalıyoruz. Domatesleri ince ince dilimliyoruz. Geniş bir kasede 2 kaşık un, pul biber ve tuzu karıştırıyoruz. Ciğerleri süzgeçten geçirip una buluyoruz.
Bol sıvı yağda kızartıp
patates, soğan ve domates ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder