20 Aralık 2012 Perşembe

SAKIZLI MUHALLEBİ


SAKIZLI MUHALLEBİ
SAKIZLI MUHALLEBİ



Malzemeler:
1 litre süt
2,5  çorba kaşığı buğday nişastası
150 gr margarin
2 çay bardağından iki parmak eksik toz şeker
2 paket vanilya
3- 4 parça damla sakızı
Yapılışı:
Bütün malzemeler tencerede birleştirilir. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılıp kaselere bölünür. Ceviz, badem, Antep fıstığı arzuya göre süsleyip buzdolabında soğutulup servis yapılır.
Not: muhallebi sulu gibi gelebilir endişelenmeyin dolapta soğuyunca tam kıvamında oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...