8 Aralık 2012 Cumartesi

KIYMALI SARMAL BÖREK


KIYMALI SARMAL BÖREK
KIYMALI SARMAL BÖREK



Malzemeler:
4 yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 tutam maydanoz
1 su bardağı süt
1 yumurta, 1 yumurta sarısı
2 kaşık yoğurt
3 kaşık sıvıyağ
Yapılışı:
Kıymayı tavaya alıp kavurun. Soğanı ince kıyıp kıymaya ekleyerek kavurun. Biberi ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve kavurun. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatın ve soğutun.

 Süt, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp kremasını hazırlayın. Tezgaha yufkayı yayıp fırça il kremadan her yerine sürün yufkayı bıçakla ortadan ikiye kesin. Kesilen yerlere uzunlamasına kıymalı harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.

 Tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız kıymalı böreği içeriden dışarıya doğru kıvırarak yerleştirin.

 Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Kalan kremaya bir yumurta sarısı ekleyip böreğin üzerine sürün.

180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...