8 Aralık 2012 Cumartesi

VİŞNELİ BROWNİ


VİŞNELİ BROWNİ
VİŞNELİ BROWNİ



Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı doğranmış vişne
Yarım bardaktan biraz fazla kakao
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Yağ, toz şeker, vanilya çırpılır. Yumurtalar eklenerek köpürene kadar mikserle karıştırılır.Ayrı bir kaba un, kakao, kabartma tozu elenir. Tuz eklenerek yavaşça karıştırılır.

 Unlu karışım yumurtalı karışıma yavaşça dökülerek karıştırılır.  1 çorba kaşığı alınarak ayrılır.

 Vişneler eklenerek iyicice karıştırılır.

 Margarinle yağlanmış tepsiye hamur dökülür.

 175 derece 30-35 dakika pişirilir. Ayırdığımız kek hamuruna 1 kaşık süt veya su eklenerek inceltilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine sürülür.

 Soğutup servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...