24 Şubat 2013 Pazar

CEVİZLİ- KIYMALI- PATATESLİ GÜL BÖREK


CEVİZLİ- KIYMALI- PATATESLİ GÜL BÖREK
CEVİZLİ- KIYMALI- PATATESLİ GÜL BÖREK



Malzemeler:
1 kilo yufka (5 adet )
1 adet kuru soğan
300 gr yağsız kıyma
5 adet küçük boy patates
1 çay bardağı ceviz
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 kaşık sıvıyağ
Çörek otu
Yapılışı:
Soğanı ince kıyıp tavaya alıyoruz. Yarım çay bardağı sıvıyağ ile hafif kavuruyoruz. Kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar çeviriyoruz.  Patatesleri  soyup rendeliyoruz .  Kıyma ve soğana ekliyoruz.  1,5 çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karabiber ekleyerek 5-10dakika kavuruyoruz. Altını kapatıp soğutuyoruz.

 Yufkaları 4’ e bölüyoruz. Geniş bir kasede süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırarak içine süreceğimiz kremayı hazırlıyoruz.  Kestiğimiz yufkayı serip fırça ile kremadan her tarafına sürüyoruz. Yufkanın uzun kenarına hazırladığımız iç harcından koyarak yuvarlayarak sarıyoruz.

 İçi doğru çevirerek ucunu altına sıkıştırıp elimizle alttan hafifçe yukarı bastırararak gül şeklini veriyoruz.

 Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Bir yumurta sarısına az sıvıyağ ekleyerek karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz.

 Üzerlerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...