11 Şubat 2013 Pazartesi

POĞAÇA


POĞAÇA
POĞAÇA


Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
4 -4,5 su bardağı un
İç malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz veya dereotu
Çok az karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
 Ben hamuru ekmek yapma makinesinde yaptım. Önce sütü ve yağı makinenin haznesine döküyoruz. Üzerine önce unu, tuzu, şekeri ve mayayı sıra ile koyarak hamur yapma ayarında mayalandırıyoruz.

 Makineniz yoksa sütü ılıtıyoruz ve yoğurma kabında mayayı süt ile eritiyoruz. Yağı, şekeri, tuzu ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. 40- 50 dakika mayalandırıyoruz.
İçi için patatesleri rendeliyoruz. Maydanozları ince kıyıp tuz, karabiber ekleyerek karıştırıyoruz.

Mayalanan hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle bastırıyoruz. İç malzemesinden koyarak poğaça şeklinde kapatıyoruz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp yağladığımız veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serperek

 önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...