POĞAÇA
POĞAÇA |
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
4 -4,5 su bardağı un
İç malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz veya dereotu
Çok az karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Ben hamuru ekmek
yapma makinesinde yaptım. Önce sütü ve yağı makinenin haznesine döküyoruz.
Üzerine önce unu, tuzu, şekeri ve mayayı sıra ile koyarak hamur yapma ayarında
mayalandırıyoruz.
Makineniz yoksa sütü ılıtıyoruz ve yoğurma kabında mayayı süt
ile eritiyoruz. Yağı, şekeri, tuzu ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. 40- 50 dakika
mayalandırıyoruz.
İçi için patatesleri rendeliyoruz. Maydanozları ince kıyıp
tuz, karabiber ekleyerek karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartıp elimizle bastırıyoruz. İç malzemesinden koyarak poğaça
şeklinde kapatıyoruz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp yağladığımız veya
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp
susam veya çörek otu serperek
önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü
kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder