24 Şubat 2013 Pazar

SÜTLÜ KURABİYE


SÜTLÜ KURABİYE

SÜTLÜ KURABİYE



10-12 kişilik
Malzemeler:
200 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
7 su bardağı un
Üzeri için:
File badem
Yapılışı:
Oda ısısında yumuşatılmış margarini yoğurma kabına alıyoruz. Yumurtaları, sütü, şekeri,  sıvıyağı, pudra şekerini, kabartma tozunu,  vanilyayı ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak oval şekil veriyoruz. Şekillendirdiğimiz hamurları file bademe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.

 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Bu hamurdan 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Ölçüleri yarıya indirip 1 tepside yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...