KAPUSKA
MALZEMELER:
1adet kapuskaIık beyaz lahana
1 büyük kuru soğan
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
Varsa domates
1tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
tuz
zeytin yağı
3 çorba kasığı pirinç
kaynamış su
YAPILIŞI:
Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp ince, ince doğrayın ve yıkayın
. havuçları soyup doğrayın.
Geniş bir tencereye soğanları tavla zarı şeklinde
doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağında çevirin. Biberleri ve salçayı ekIeyin.
Doğradığımız lahanaları ekleyerek lahana yarı pişene kadar kavurun.Pirinçleri
ekleyin. Üstünü geçecek kadar kaynamış
su ekleyin.
Tuzunu da ekleyip altını kısın . Lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin
ister sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder