25 Şubat 2013 Pazartesi

KAPUSKA


KAPUSKA


MALZEMELER:
1adet kapuskaIık beyaz lahana
1 büyük kuru soğan
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
Varsa domates
1tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
tuz
zeytin yağı
3 çorba kasığı pirinç
kaynamış su
YAPILIŞI:
Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp ince, ince doğrayın ve yıkayın . havuçları soyup doğrayın.

 Geniş bir tencereye soğanları tavla zarı şeklinde doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağında çevirin. Biberleri ve salçayı ekIeyin. Doğradığımız lahanaları ekleyerek lahana yarı pişene kadar kavurun.Pirinçleri ekleyin.  Üstünü geçecek kadar kaynamış su ekleyin.

 Tuzunu da ekleyip altını kısın . Lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin ister sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...