12 Eylül 2012 Çarşamba

KREMALI PATATES


KREMALI PATATES


Malzemeler:
3-4 adet orta boy patates
1 paket krema (200 ml)
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesleri soyup halka halka doğruyoruz ve fırın tepsisine sırt sırta diziyoruz.

 Ayrı bir kapta süt, krema zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Kremalı karışımı patateslerin üzerine döküyoruz.

 Alüminyum folyo ile üzerini kapatıyoruz. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Folyoyu kaldırıp üzerine kaşar peyniri serpiyoruz. Kızarması için 10 dakika daha fırına veriyoruz.

 Sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...