4 Eylül 2012 Salı

FIRINDA PALAMUT


FIRINDA PALAMUT( buharda pişmiş sebzeler ile)




Malzemeler:
Palamut ( 1-2 istediğiniz kadar )
Soğan
Limon
Maydanoz
Küçük patates
Taze fasulye
Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Defne yaprağı
Yapılışı:
Ayıklanıp doğranmış palamut balığı yıkanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Balıkların üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuzlanır ve defne yaprağı koyulur. Soğanlar halka doğranarak etrafına yerleştirilir. Maydanozlarla süslenerek

 önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir. Patatesler ve fasulyeler iyice yıkanır. Düz bir süzgece veya buharda pişiriciye yerleştirilir. Benim gibi süzgeçte yapacaksanız süzgecin tam olarak oturduğu bir tencerenin altına su koyun ve süzgeci yerleştirin. Sebzeleri koyup kapağını kapatın.

 Buharda yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavada 1 kaşık tereyağı eritip buharda pişen sebzeleri tuz ve çekilmiş tane karabiber ekleyerek 1-2 dakika çevirin.

 Servis tabağına bir parça balık, sebzelerden, mayonez,  salata ve limon dilimleri koyarak servis edin.
Not: Kışın buharda balığın yanına havuç, brokoli gibi sebzelere de pişirebilirsiniz. Çok güzel oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...