6 Eylül 2012 Perşembe

KABAK GONDOL

KABAK GONDOL

KABAK GONDOL

4 KİŞİLİK
Malzemeler:
4 adet kabak
150 gr yağsız dana kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşilbiber
2 adet domates
2 diş sarımsak
Dereotu
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Zeytinyağı
Tuz, kuru nane, salça
Kaşar peynir
Yapılışı:
Kabakların uçları kesilerek tırtıklı soyacakla dış kabukları soyulur. Tam ortadan ikiye bölünerek tatlı kaşığı yardımı ile içleri çıkartılarak gondol haline getirilir.

 Kıyma tavaya alınarak 2 kaşık zeytinyağında kavrulur. Soğan tavla zarı iriliğinde doğranarak kıymaya eklenir. Kavrulan kıymalara yeşilbiberler doğranarak eklenir. Sarımsak ve küp doğranmış domates eklenir. 1 tatlı kaşığı salça eklenir. Tuz ve kuru nane eklenerek altı kapatılır. Kıymalı harç fırın tepsisine dizdiğimiz kabakların içine doldurulur.

 Küçük bir tavada bir kaşık zeytinyağı ile dolmalık fıstıklar kavrulup kıymalı harcın üzerine paylaştırılır. Fırın 200-250 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılır. 1 su bardağı kaynamış suda 1 kaşık salça çözülerek tepsiye dökülür ve fırına verilir. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Arzuya göre fırından çıkarmadan 2 dakika önce kabakların üzerine kaşar peynir koyulur.İster peynirli isterseniz peynirsiz servis edebilirsiniz.

 Eriyince fırından alınır.Yoğurtla beraber servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...