13 Eylül 2012 Perşembe

TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBA


TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBA
TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBA


Malzemeler:
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşilbiber
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım haşlanmış tavuk göğsü veya bir adet baget
2 kaşık zeytinyağı
3 kaşık tavuksuyu
2 kaşık su
Tuz, karabiber, limon
1 çay bardağı tel şehriye
Yapılışı:
Soğan ve biber ince doğranarak tencereye alınır. Zeytinyağı eklenerek kavrulur. İnce doğranmış veya rendelenmiş domates ve salça eklenerek pişirilir. 3 bardak tavuk suyu ve 2 bardak su eklenerek kaynatılır. Tavuk etleri didiklenerek kaynayan suya eklenir. Şehriye ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Taze çekilmiş karabiber ve limon ile sıcak servis yapılır.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...