5 Eylül 2012 Çarşamba

Vladimir Nabokov’dan yumurta tarifi…

Vladimir Nabokov’dan yumurta tarifi…

Maxime de la Falaise 1972 yılında bir yemek kitabı yazar. Bu kitap için  Vladimir Nabokov’dan bir yazı ister. Nobokov da  “Eggs à la Nabocoque” başlıklı bir yazı yazar… İşte Nobokov’un yumurta tarifi…



Saplı küçük bir tencerede suyu kaynatın. (Baloncukları gördüğünde kaynadı demektir! ) Buzdolabından ( tek kişi için)  2 yumurta alın. Birazdan kendilerini bekleyen şeye hazırlamak için yumurtaları sıcak suyun altında tutun.

Her birini sırayla bir tavaya koyun. Yumurtaları sessizce kaynayan suyun içine kaydırın. Kol saatinize başvurun. Elinizde bir kaşıkla yumurtaların tavanın kenarlarına çarpmasını önlemek için bekleyin. ( Yuvarlanabilirler.)

Eğer bir yumurta suda çatlarsa (baloncuklar deli gibiyken) ve eski moda seanslardaki medyumlar gibi beyaz bir bulut kusarak suyu bulanıklaştırmaya başlarsa o yumurtayı yakalayıp sudan çıkarın ve çöpe atın. Diğer yumurtayı alın ve daha dikkatli olun.

200 saniye geçtikten sonra, ya da kesintileri göze alarak  240 diyelim,  yumurtaları kepçeyle çıkartmaya başlayın.  İki yuvarlak yumurta kabına koyun.  Küçük bir kaşıkla daire şeklinde kırın ve kapağı açın.

Biraz tuz ve tereyağlı ( beyaz) ekmek…

Yiyin…

V.N.

18 Kasım 1972

 Kaynak: flavorwire.com

Çeviri: Kıvanç Nalça

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...