Maxime de la Falaise 1972 yılında bir yemek kitabı yazar. Bu
kitap için Vladimir Nabokov’dan bir yazı
ister. Nobokov da “Eggs à la Nabocoque”
başlıklı bir yazı yazar… İşte Nobokov’un yumurta tarifi…
Saplı küçük bir tencerede suyu kaynatın. (Baloncukları
gördüğünde kaynadı demektir! ) Buzdolabından ( tek kişi için) 2 yumurta alın. Birazdan kendilerini bekleyen
şeye hazırlamak için yumurtaları sıcak suyun altında tutun.
Her birini sırayla bir tavaya koyun. Yumurtaları sessizce
kaynayan suyun içine kaydırın. Kol saatinize başvurun. Elinizde bir kaşıkla
yumurtaların tavanın kenarlarına çarpmasını önlemek için bekleyin. (
Yuvarlanabilirler.)
Eğer bir yumurta suda çatlarsa (baloncuklar deli gibiyken)
ve eski moda seanslardaki medyumlar gibi beyaz bir bulut kusarak suyu
bulanıklaştırmaya başlarsa o yumurtayı yakalayıp sudan çıkarın ve çöpe atın.
Diğer yumurtayı alın ve daha dikkatli olun.
200 saniye geçtikten sonra, ya da kesintileri göze
alarak 240 diyelim, yumurtaları kepçeyle çıkartmaya
başlayın. İki yuvarlak yumurta kabına
koyun. Küçük bir kaşıkla daire şeklinde
kırın ve kapağı açın.
Biraz tuz ve tereyağlı ( beyaz) ekmek…
Yiyin…
V.N.
18 Kasım 1972
Kaynak:
flavorwire.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder