12 Eylül 2012 Çarşamba

KREMALI SÜTLAÇ


KREMALI SÜTLAÇ




4-6 kişilik
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
200 ml krema
Üzeri için:
Fındık, fıstık, badem, tarçın, meyveler artık ne isterseniz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayan pirinci süt ile birlikte tencereye alın. Sık sık karıştırarak kaynatın. Şeker ve vanilyayı ekleyerek 10 dakika pişirin. Nişastayı su ile çözdürerek sütlaca ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Kremayı ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun. Üzerini süsleyerek soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...