11 Eylül 2012 Salı

TAM BUĞDAYLI SANDVİÇ EKMEKLERİ


TAM BUĞDAYLI SANDVİÇ EKMEKLERİ


Malzemeler:
1 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
Zeytinyağı
Ay çekirdeği, keten tohumu
Yapılışı:
Yumurta, süt, zeytinyağı, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine sıvıyağ sürüp ay çekirdeği ve keten tohumu serpiştirin.

180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...